Ron Zacapa vďačí za svoj neuveriteľný úspech mnohým faktorom, pričom sa liehovar Zacapa od mnohých iných výrobcov rumu odlišuje už len svojou prvotnou surovinou. Namiesto melasy z cukrovej trstiny sa tu na neskoršiu destiláciu používa varený sirup z cukrovej trstiny, ktorý je známy ako Virgin Honey. Po fermentácii tohto sirupu nasleduje jeho destilácia v kotlíkovom destilačnom prístroji (Pot Still). Po destilácii putuje mladý rum vysoko do hôr, kde sa nachádzajú sklady liehovaru a čaká množstvo rôznych druhov sudov.
Ron Zacapa sa vyrába metódou Zacapa Solera, vďaka ktorej rum dozrieva až 23 rokov v rôznych drevených sudoch v Guatemale. Tento postup a jedinečné skladovanie v horách dodávajú rumu jeho osobitú hĺbku a komplexnosť, ktoré ho preslávili po celom svete.
Degustačné poznámky:
Farba: Tmavý jantár.
Vôňa: Sladká, oriešková, medová, čokoládová, tabaková, dymová.
Chuť: Jemná, ovocná, krémová, vanilková, karamelová, kakaová.
Záver: Dlhotrvajúci, jemný, hrejivý, sladký.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejší